Śledź pod pierzynką

Składniki:

  • ziemniaki - 4 sztuki
  • marchewka - 4 sztuki
  • seler - 20 gramów
  • matjasy w oleju - 5 sztuk
  • jablka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • groszek zielony w puszce - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 6 łyżek
  • kukurydza w puszce - 1 opakowanie
  • ogorki kiszone - 4 sztuki
  • sól i pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa gotujemy do miękkości. Przestudzone ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy.
  2. Warzywa układamy warstwowo: ziemniaki, sól + pieprz, majonez, jabłko, śledź, cebula, majonez,ogórek kiszony, marchew, groszek konserwowy, seler, majonez, sól+pieprz, jajko, kukurydza konserwowa, ziemniaki, majonez, sól+pieprz, jabłko, śledź, cebula, ogórki kiszone, majonez, jajko smacznego:)