Śledzie pod pierzynką

416


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
filety śledziowe w oleju6 sztuk
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr2 opakowania
marchewka1 sztuka
ziemniaki2 sztuki
cebula1 sztuka
ser żółty150 gramów
ogórki korniszony2 sztuki
Majonez Hellmann's Babuni200 mililitrów
natka pietruszki
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.
Krok 4
W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki.
Krok 5
Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu.
Krok 6
Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl