| |||||||||
| Składniki | ||
| filety śledziowe w oleju | 6 sztuk | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 2 opakowania | |
| marchewka | 1 sztuka | |
| ziemniaki | 2 sztuki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| ser żółty | 150 gramów | |
| ogórki korniszony | 2 sztuki | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 200 mililitrów | |
| natka pietruszki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę. |
| Krok 2 |
| Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw. |
| Krok 3 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem. |
| Krok 4 |
| W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki. |
| Krok 5 |
| Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu. |
| Krok 6 |
| Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki. |
| Autor: przepisy.pl |