Śledzie pod pierzynką
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filety śledziowe w oleju - 6 sztuk
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 2 opakowania
  • marchewka - 1 sztuka
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • ser żółty - 150 gramów
  • ogórki korniszony - 2 sztuki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 200 mililitrów
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę.
  2. Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.
  3. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.
  4. W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki.
  5. Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu.
  6. Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki.