Śledzie w miodzie i pomidorach

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filety śledziowe600 gramów
cebula4 sztuki
koncentrat pomidorowy1 sztuka
ocet winny75 mililitrów
miód3 łyżki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na oleju. Dodajemy koncentrat pomidorowy, miód i ocet. Całość przesmażamy kilka minut. Odstawiamy do ostygnięcia i doprawiamy do smaku.
Krok 2
Śledzie płuczemy i dokładnie osuszamy. Kroimy w kawałki i dodajemy do sosu pomidorowego.
Krok 3
Całość delikatnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.
Autor: KubaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl