Śledzie w oleju
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebule białe - 3 sztuki
  • cebule czerwone - 2 sztuki
  • olej z pestek winogron - 500 mililitrów
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • filety śledziowe - 600 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Cebule kroimy w półplasterki i przelewamy wrzątkiem.
  2. Śledzie kroimy w niewielkie kawałki.
  3. W dużym słoju, lub innym podobnym naczyniu układamy na przemian warstwę cebuli i warstwę śledzi, przekładając je liśćmi laurowymi i doprawiając czosnkiem.
  4. Dodajemy przyprawę Delikat zalewamy całość olejem. Odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce.