Śledzie w oleju

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cebule białe3 sztuki
cebule czerwone2 sztuki
olej z pestek winogron500 mililitrów
liść laurowy3 sztuki
filety śledziowe600 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
Delikat przyprawa w  płynie Knorr2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Cebule kroimy w półplasterki i przelewamy wrzątkiem.
Krok 2
Śledzie kroimy w niewielkie kawałki.
Krok 3
W dużym słoju, lub innym podobnym naczyniu układamy na przemian warstwę cebuli i warstwę śledzi, przekładając je liśćmi laurowymi i doprawiając czosnkiem.
Krok 4
Dodajemy przyprawę Delikat zalewamy całość olejem. Odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce.
Autor: KubaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl