|
Składniki | ||
cebule białe | 3 sztuki | |
cebule czerwone | 2 sztuki | |
olej z pestek winogron | 500 mililitrów | |
liść laurowy | 3 sztuki | |
filety śledziowe | 600 gramów | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 2 sztuki | |
Delikat przyprawa w płynie Knorr | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebule kroimy w półplasterki i przelewamy wrzątkiem. |
Krok 2 |
Śledzie kroimy w niewielkie kawałki. |
Krok 3 |
W dużym słoju, lub innym podobnym naczyniu układamy na przemian warstwę cebuli i warstwę śledzi, przekładając je liśćmi laurowymi i doprawiając czosnkiem. |
Krok 4 |
Dodajemy przyprawę Delikat zalewamy całość olejem. Odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce. |
Autor: Kuba |