| |||||||||
| Składniki | ||
| cebule białe | 3 sztuki | |
| cebule czerwone | 2 sztuki | |
| olej z pestek winogron | 500 mililitrów | |
| liść laurowy | 3 sztuki | |
| filety śledziowe | 600 gramów | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 2 sztuki | |
| Delikat przyprawa w płynie Knorr | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebule kroimy w półplasterki i przelewamy wrzątkiem. |
| Krok 2 |
| Śledzie kroimy w niewielkie kawałki. |
| Krok 3 |
| W dużym słoju, lub innym podobnym naczyniu układamy na przemian warstwę cebuli i warstwę śledzi, przekładając je liśćmi laurowymi i doprawiając czosnkiem. |
| Krok 4 |
| Dodajemy przyprawę Delikat zalewamy całość olejem. Odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce. |
| Autor: Kuba |