śledzie w sosie koperkowo twarogowym
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • matiasy - 250 gramów
  • majonez - 100 gramów
  • jogurt naturalny - 100 gramów
  • koperek - 1 pęczek
  • biały ocet winny - 100 mililitrów
  • ogórki kiszone (średnie) - 2 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowujemy marynatę z octu i przypraw. Pokrojone w kawałki śledzie moczymy w marynacie kilka godzin.
  2. Następnie odsączamy je i wkładamy do naczynia. Delikatnie mieszamy z majonezem, jogurtem i drobno posiekanym koperkiem i pokrojonym w kostkę ogórkiem kiszonym.
  3. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!