śledzie w sosie koperkowo twarogowym

2


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
matiasy250 gramów
majonez100 gramów
jogurt naturalny100 gramów
koperek1 pęczek
biały ocet winny100 mililitrów
ogórki kiszone (średnie)2 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Przygotowujemy marynatę z octu i przypraw. Pokrojone w kawałki śledzie moczymy w marynacie kilka godzin.
Krok 2
Następnie odsączamy je i wkładamy do naczynia. Delikatnie mieszamy z majonezem, jogurtem i drobno posiekanym koperkiem i pokrojonym w kostkę ogórkiem kiszonym.
Krok 3
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!
Autor: KubaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl