Śledzie w trzech smakach

Składniki:

  • 24 marynowane w occie filety śledziowe osączone i dokładnie wypłukane
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka łagodnej musztardy
  • 1 łyżeczka angielskiego sosu worcester
  • 100 ml gęstej śmietany
  • 200 ml majonezu
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 2 posiekane czerwone cebule
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 100 ml oleju

Sposób przygotowania:

  1. Jeśli chcesz zrobić ŚLEDZIE W TRZECH SMAKACH, a bardzo się śpieszysz, wystarczy, że polejesz ryby sosami i podasz z razowym chlebem i masłem. Polecam jednak inny sposób - śledzie trzeba wymieszać z odpowiednim sosem i wstawić do lodówki na 12, a nawet 24 godziny. Są naprawdę świetne dopiero wtedy, gdy porządnie przejdą smakiem sosu.
  2. W trzech miseczkach (lub w trzech słoikach) wymieszaj składniki trzech sosów. Podawaj do śledzi.