Śledzie z buraczkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • śledzie w oleju - 300 gramów
  • burak ugotowany w skórce - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • cebula średniej wielkości - 1 sztuka
  • jabłka średniej wielkości - 2 sztuki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 80 gramów
  • mleko - 500 mililitrów
  • cytryna - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Wyjmij śledzie z opakowania, namocz przez około 2 godziny w mleku. Następnie umyj je i pokrój w mniejsze kawałki.
  2. Obierz buraka oraz jabłka, pokrój w dużą kostkę. Cebulę również pokrój w kostkę.
  3. Całość wymieszaj z majonezem i śmietaną.
  4. Na koniec dopraw do smaku majerankiem, sokiem z cytryny i przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj schłodzone.