| |||||||||
| Składniki | ||
| śledzie w oleju | 300 gramów | |
| burak ugotowany w skórce | 1 sztuka | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
| cebula średniej wielkości | 1 sztuka | |
| jabłka średniej wielkości | 2 sztuki | |
| majeranek | 1 łyżka | |
| śmietana 18% | 100 mililitrów | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 80 gramów | |
| mleko | 500 mililitrów | |
| cytryna | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wyjmij śledzie z opakowania, namocz przez około 2 godziny w mleku. Następnie umyj je i pokrój w mniejsze kawałki. |
| Krok 2 |
| Obierz buraka oraz jabłka, pokrój w dużą kostkę. Cebulę również pokrój w kostkę. |
| Krok 3 |
| Całość wymieszaj z majonezem i śmietaną. |
| Krok 4 |
| Na koniec dopraw do smaku majerankiem, sokiem z cytryny i przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj schłodzone. |
| Autor: przepisy.pl |