|
Składniki | ||
śledzie w oleju | 300 gramów | |
burak ugotowany w skórce | 1 sztuka | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
cebula średniej wielkości | 1 sztuka | |
jabłka średniej wielkości | 2 sztuki | |
majeranek | 1 łyżka | |
śmietana 18% | 100 mililitrów | |
Majonez Hellmann's Babuni | 80 gramów | |
mleko | 500 mililitrów | |
cytryna | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wyjmij śledzie z opakowania, namocz przez około 2 godziny w mleku. Następnie umyj je i pokrój w mniejsze kawałki. |
Krok 2 |
Obierz buraka oraz jabłka, pokrój w dużą kostkę. Cebulę również pokrój w kostkę. |
Krok 3 |
Całość wymieszaj z majonezem i śmietaną. |
Krok 4 |
Na koniec dopraw do smaku majerankiem, sokiem z cytryny i przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj schłodzone. |
Autor: przepisy.pl |