Śledzie z buraczkami

25


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
śledzie w oleju300 gramów
burak ugotowany w skórce1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
cebula średniej wielkości1 sztuka
jabłka średniej wielkości2 sztuki
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
śmietana 18%100 mililitrów
Majonez Hellmann's Babuni80 gramów
mleko500 mililitrów
cytryna1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Wyjmij śledzie z opakowania, namocz przez około 2 godziny w mleku. Następnie umyj je i pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 2
Obierz buraka oraz jabłka, pokrój w dużą kostkę. Cebulę również pokrój w kostkę.
Krok 3
Całość wymieszaj z majonezem i śmietaną.
Krok 4
Na koniec dopraw do smaku majerankiem, sokiem z cytryny i przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj schłodzone.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl