|
Składniki | ||
ziele angielskie | ||
liść laurowy | ||
pieprz | 1 szczypta | |
cytryna | 1 sztuka | |
cebuli | 90 dekagramów | |
śledzi solonych | 1.5 kilogramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Śledzie wstawić do wody i moczyć conajmniej 3 godziny. |
Krok 2 |
Cebule obieramy i kroimy w półtalarki a śledzie na mniejsze kawałki. W naczyniu w którym chcemy przygotować śledzie układamy z nich warstwę a następnie skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytryny, dokładamy ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i warstwę cebuli. Podlewamy odrobiną oliwy. |
Krok 3 |
Ponawiamy warstwy aż do wyczerpania składników. Po ułożeniu wszystkiego podlewamy oliwą z oliwek, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin. |
Autor: Wokalista |