Śledzie z cebulą w oliwie z oliwek

21


Łatwe


90 min.


6 os.

Składniki
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz1 szczypta
cytryna1 sztuka
cebuli90 dekagramów
śledzi solonych1.5 kilogramów
Przygotowanie
Krok 1
Śledzie wstawić do wody i moczyć conajmniej 3 godziny.
Krok 2
Cebule obieramy i kroimy w półtalarki a śledzie na mniejsze kawałki. W naczyniu w którym chcemy przygotować śledzie układamy z nich warstwę a następnie skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytryny, dokładamy ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i warstwę cebuli. Podlewamy odrobiną oliwy.
Krok 3
Ponawiamy warstwy aż do wyczerpania składników. Po ułożeniu wszystkiego podlewamy oliwą z oliwek, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin.
Autor: WokalistaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl