Śledzie

4


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
śledzie matias500 gramów
cebula2 sztuki
pieprz kolorowy2 łyżki
sok z 1/2 cytryny1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Śledziki wyciągamy z zalewy (nie wylewamy zalewy), każdy kroimy na trzy równe części. Układamy w pojemniku. 2 cebule kroimy w półplasterki, sparzamy wrzątkiem, gdy wystygnie dokładamy ją do śledzi, dosypujemy garść pieprzu kolorowego i wciskamy sok z połowy cytryny.
Krok 2
Następnie wlewamy zalewę spod śledzi. Całość zamykamy i do lodówki niech się "przegryzie". Ja przygotowuję te śledzie dzień wcześniej i przez noc dochodzą sobie do siebie. Stają się aromatyczny, po prostu palce lizać
Autor: Edyta KyziołPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl