Śledziowe kanapki

Składniki:

  • filet ze świeżego śledzia - 50 dekagramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • cebula - 3 sztuki
  • kapusta kiszona - 250 gramów
  • pasta pomidorowa - 2 łyżki
  • kromki chleba razowego - 10 sztuk
  • natka pietruszki do dekoracji
  • pieprz
  • cukier
  • ocet winny - 1 łyżka
  • olej - 6 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę posiekaj, zalej dwiema łyżkami oleju, po czym wymieszaj i odstaw na około pół godziny.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Filety śledziowe pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, wraz z pastą z pomidorów.
  3. Duś razem przez 15 minut, po czym przypraw do smaku octem, pieprzem oraz Delikatem Knorr.
  4. Na kromkach chleba ułóż kapustę, a na wierzchu śledzia Całość udekoruj natką pietruszki i podawaj.