Ślimaczki z bolognese
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron lasagne - płaty - 12 sztuk
  • mięso mielone - 500 gramów
  • pomidory pelatti z puszki - 1 opakowanie
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • mozzarella - 1 sztuka
  • świeża bazylia - 1 pęczek
  • śmietana - 100 mililitrów
  • pomidory malinowe - 10 sztuk
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 20 mililitrów

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Płaty lasagne ugotuj do miękkości w wodzie, wyjmij i ułóż jeden obok drugiego tak aby delikatnie makaron nachodził na siebie.
  2. W garnku na rozgrzanej Ramie podsmaż mielone mięso, dodaj do niego pomidory z puszki, oraz Knorr Naturalnie smaczne dla idealnej gęstości sosu. Całość gotuj 5 minut aż sos zgęstnieje.
  3. Gotowy sos nałóż na makaron posyp serem i zroluj. Zrolowaną lasagne pokrój nożem na mniejsze plastry i ułóż na pergaminie.
  4. Lasagne piecz w nagrzanym do 190°C piekarniku około 5-7 minut. Gotowe ślimaczki udekoruj łyżką śmietany, pomidorkiem i bazylia