| |||||||||
| Składniki | ||
| Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka | |
| krążek sera camembert | 1 sztuka | |
| opakowanie gotowego ciasta francuskiego | 1 sztuka | |
| łosoś wędzony na zimno w plastrach | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto francuskie rozwijamy. |
| Krok 2 |
| Ser kroimy w plastry. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. |
| Krok 3 |
| Kostkę starannie rozkruszamy w palcach i posypujemy nią ciasto. |
| Krok 4 |
| Ciasto obkładamy serem i łososiem i zawijamy z powrotem w rulon. |
| Krok 5 |
| Kroimy na plastry o grubości 2 cm. |
| Krok 6 |
| Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. |
| Krok 7 |
| Pieczemy, aż mocno się przyrumienią. |
| Autor: blue_megi blue_megi |