Ślimaczki z łososiem i serem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego - 1 sztuka
  • krążek sera camembert - 1 sztuka
  • łosoś wędzony na zimno w plastrach - 1 opakowanie
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto francuskie rozwijamy.
  2. Ser kroimy w plastry. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki.
  3. Kostkę starannie rozkruszamy w palcach i posypujemy nią ciasto.
  4. Ciasto obkładamy serem i łososiem i zawijamy z powrotem w rulon.
  5. Kroimy na plastry o grubości 2 cm.
  6. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
  7. Pieczemy, aż mocno się przyrumienią.