|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 10 dekagramów | |
mąka | 0.75 szklanek | |
cukier | 0.5 szklanek | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
śliwki | 1 kilogram | |
płatki migdałowe | 5 dekagramów | |
cukier puder do dekoracji | 1 unit |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Śliwki przekroić na pół, wyjąć pestki. |
Krok 2 |
Mąkę przesiać, posiekać ze schłodzoną Kasią, cukrem i cukrem waniliowym. |
Krok 3 |
Składniki szybko połączyć rozcierając je palcami. |
Krok 4 |
Część kruszonki wysypać na dno średniej tortownicy. |
Krok 5 |
Na tym ściśle ustawić połówki śliwek. |
Krok 6 |
Posypać pozostałą kruszonką. |
Krok 7 |
Posypać płatkami migdałowymi. |
Krok 8 |
Piec około 30 minut. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |