| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 10 dekagramów | |
| mąka | 0.75 szklanek | |
| cukier | 0.5 szklanek | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| śliwki | 1 kilogram | |
| płatki migdałowe | 5 dekagramów | |
| cukier puder do dekoracji | 1 unit |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Śliwki przekroić na pół, wyjąć pestki. |
| Krok 2 |
| Mąkę przesiać, posiekać ze schłodzoną Kasią, cukrem i cukrem waniliowym. |
| Krok 3 |
| Składniki szybko połączyć rozcierając je palcami. |
| Krok 4 |
| Część kruszonki wysypać na dno średniej tortownicy. |
| Krok 5 |
| Na tym ściśle ustawić połówki śliwek. |
| Krok 6 |
| Posypać pozostałą kruszonką. |
| Krok 7 |
| Posypać płatkami migdałowymi. |
| Krok 8 |
| Piec około 30 minut. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |