Śliwki w kruszonce

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia10 dekagramów
mąka0.75 szklanek
cukier0.5 szklanek
cukier waniliowy1 opakowanie
śliwki1 kilogram
płatki migdałowe 5 dekagramów
cukier puder do dekoracji 1 unit
Przygotowanie
Krok 1
Śliwki przekroić na pół, wyjąć pestki.
Krok 2
Mąkę przesiać, posiekać ze schłodzoną Kasią, cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 3
Składniki szybko połączyć rozcierając je palcami.
Krok 4
Część kruszonki wysypać na dno średniej tortownicy.
Krok 5
Na tym ściśle ustawić połówki śliwek.
Krok 6
Posypać pozostałą kruszonką.
Krok 7
Posypać płatkami migdałowymi.
Krok 8
Piec około 30 minut.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl