| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Śliwki namoczyć w wódce na co najmniej 12 h. |
| Krok 2 |
| Po odsączeniu należy śliwki pokroić w małe kawałki, a wódkę zostawić do nasączenia placków. |
| Krok 3 |
| Biszkopt upiec z podanych składników, po wystudzeniu przekroić go i nasączyć wódką. |
| Krok 4 |
| Masa: Z mleka odlać pół szklanki i rozprowadzić w niej budyń z żółtkami. |
| Krok 5 |
| Resztę mleka zagotować z cukrem, pod koniec gotowania wlać żółtka z budyniem. W ten sposób uzyskany budyń wystudzić. |
| Krok 6 |
| Kasię utrzeć z przestudzonym budyniem. |
| Krok 7 |
| Polewa: Czekoladę i Kasię rozpuścić nad parą, dodać śmietanę i wszystko dokładnie wymieszać. |
| Krok 8 |
| Biszkopt przekrojony i nasączony wódką przekładamy masą. |
| Krok 9 |
| Na wierzch również idzie masa, a na masę wykładamy śliwki lekko je wciskając. Całość polewamy polewą. |