Przygotowanie |
Krok 1 |
Śliwki namoczyć w wódce na co najmniej 12 h. |
Krok 2 |
Po odsączeniu należy śliwki pokroić w małe kawałki, a wódkę zostawić do nasączenia placków. |
Krok 3 |
Biszkopt upiec z podanych składników, po wystudzeniu przekroić go i nasączyć wódką. |
Krok 4 |
Masa: Z mleka odlać pół szklanki i rozprowadzić w niej budyń z żółtkami. |
Krok 5 |
Resztę mleka zagotować z cukrem, pod koniec gotowania wlać żółtka z budyniem. W ten sposób uzyskany budyń wystudzić. |
Krok 6 |
Kasię utrzeć z przestudzonym budyniem. |
Krok 7 |
Polewa: Czekoladę i Kasię rozpuścić nad parą, dodać śmietanę i wszystko dokładnie wymieszać. |
Krok 8 |
Biszkopt przekrojony i nasączony wódką przekładamy masą. |
Krok 9 |
Na wierzch również idzie masa, a na masę wykładamy śliwki lekko je wciskając. Całość polewamy polewą. |