SŁODKA MAGDA
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • ciemny biszkopt własnej roboty - 1 sztuka
  • mielony ser biały - 60 dekagramów
  • cukier puder - 30 dekagramów
  • jajko - 6 sztuk
  • Kostka do pieczenia Kasia - 15 dekagramów
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżka
  • mleko - 1 szklanka
  • cukier puder - 0.5 szklanek
  • mielone orzechy włoskie - 20 dekagramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. SERNIK: Kasię utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, ser, mąkę wymieszaną z proszkiem.
  2. Ubić białka na sztywną pianę, przełożyc do masy i delikatnie wymieszać.
  3. Upiec w 180 stopniach C około 1 godziny.
  4. MASA ORZECHOWA: Mleko zagotować, dodać orzechy, wymieszać.
  5. Przestudzić.
  6. Kasię utrzeć z cukrem pudrem, dodać orzechy.
  7. Wcześniej upieczony biszkopt przekroić na pół, spód posmarować połową masy, na to dać upieczony i ostudzony sernik, na to drugą połowę masy, biszkopt i wierzch posmarować cienko kremem i posypać kakao.