Słodka owocowa pizza
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 50 gramów
  • mąka - 340 gramów
  • drożdże w proszku - 7 gramów
  • cukier - 120 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • mleko - 150 mililitrów
  • wierzch
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.2 opakowań
  • miód - 50 gramów
  • maliny - 250 gramów
  • morele - 250 gramów
  • śmietanka - 50 mililitrów
  • płatki migdałowe - 80 gramów
  • cukier wanliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj: mąkę, cukier, drożdże, jajko i mleko.
  2. Kasię rozpuść w rondelku, wystudź.
  3. Dodaj do ciasta i wymieszaj.
  4. Ciasto przełóż na podsypany mąką stół i zagnieć na gładkie ciasto.
  5. Odstaw do wyrośnięcia.
  6. W rondlu rozpuść Kasię, dodaj miód i śmietankę, zagotuj.
  7. Wsyp płatki migdałowe i wymieszaj.
  8. Morele umyj, usuń pestki i pokrój na kawałki.
  9. Maliny opłucz i osącz na sicie.
  10. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz zagnieć, rozwałkuj i wyłóż nim dużą formę do pizzy o średnicy 33 cm.
  11. Na ciasto wyłóż owoce, posyp cukrem wanilinowym.
  12. Na to wyłóż masę miodowo-migdałową. Piecz 20 minut w 180 st. C