Słodkie naleśnikowe koperty z lodami Carte d’Or Wiśniowy likier

Składniki:

  • margaryna - 50 gramów
  • mąka - 170 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • mleko - 0.5 szklanek
  • woda - 0.5 szklanek
  • sól
  • serek waniliowy - 1 opakowanie
  • sos malinowy
  • Carte d'Or Cherry Liqueur

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj mikserem mąkę, wodę, mleko, jajka i szczyptę soli. Margarynę rozpuść w rondelku i przestudź. Wlej do ciasta naleśnikowego. Całość ponownie wymieszaj mikserem.
  2. Na dużą rozgrzaną patelnię wlewaj cienką warstwę ciasta. Naleśniki piecz z obu stron na złoty kolor.
  3. Każdy naleśnik posmaruj serkiem waniliowym i złóż w kopertę.
  4. Spód talerza polej sosem malinowym i wyłóż na niego naleśnikowe koperty.
  5. Deser podawaj z lodami Carte d’Or Wiśniowy likier.