Słodkie pisanki

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • cukier puder - 10 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka - 20 dekagramów
  • polewa czekoladowa biała - 1 opakowanie
  • kolorowa posypka - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Miękką Kasię utrzeć z cukrem pudrem, wbić jajko i wsypać mąkę.
  2. Wszystkie składniki wymieszać mikserem na gładkie ciasto, zawinąć w posypaną mąką folię aluminiową i włożyć do lodówki na 30 minut.
  3. Następnie rozwałkować ciasto na placek o grubości około 1/2 cm i wykrawać owalne ciasteczka.
  4. Przełożyć je na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec ok. 10 min w 180 st.
  5. Upieczone ciasteczka ostudzić.
  6. Polać białą polewą czekoladową.
  7. Zanim polewa zastygnie, posypać ciasteczka kolorowymi cukrami.