Przygotowanie |
Krok 1 |
Żeberka pokrój w paski i oprósz delikatnie mąką. |
Krok 2 |
Przełóż żeberka do rękawa do pieczenia. Zamknij szczelnie i piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Żeberka podawaj z posiekaną kolendrą, samodzielnie bądź z ryżem. |
Krok 3 |
Dodaj sos do mięsa. Całość dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Wymieszaj z pół szklanki wody z Przyprawą Knorr, ketchupem i colą. |
Krok 5 |
W garnku lub woku rozgrzej dobrze olej i smaż żeberka, aż nabiorą złoto-brązowej barwy. Kiedy będą już gotowe, przełóż je do miski i zalej mieszanką octową. Odstaw na 20 minut. |
Krok 6 |
Ocet zagotuj z cukrem i posiekaną papryczką chili. |