| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Żółtka ucieramy z cukrem. |
| Krok 2 |
| Miksując, dodajemy wodę, oliwę, mąkę z proszkiem i pianę z białek. |
| Krok 3 |
| Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao. |
| Krok 4 |
| Pieczemy w 2 korytkach o długości 35 cm i studzimy. |
| Krok 5 |
| Składniki na krem (bez Kasi) gotujemy. Zimne miksujemy z Kasią. |
| Krok 6 |
| Ciasto kroimy w plastry. |
| Krok 7 |
| Smarujemy kremem i sklejamy na przemian: plaster ciemny i plaster jasny. |
| Krok 8 |
| Polewamy polewą, sypiemy posypką lub wiórkami. |
| Krok 9 |
| Ładnie wygląda pokrojony na ukos. |