Słoneczna zupa marchewkowa
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • marchewka - 4 sztuki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • cebula - 0.5 sztuk
  • gęsty jogurt lub śmietana - 4 łyżki
  • woda - 1.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. Marchewkę, ziemniaki i cebulę drobno pokrój i włóż do garnka.
  2. Zalej gorącą wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj wszystko aż zmięknie.
  3. Po tym czasie zmiksuj zupę na gładki krem.
  4. Przelej zupę na szeroki talerz. Na środku połóż łyżkę gęstej śmietany lub jogurt. Wykałaczką rozciągnij śmietankę tak aby powstały promienie słońca.