| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto białe: Białka ubić z cukrem, dodać mąkę. Na koniec dać proszek zakwaszony octem. |
| Krok 2 |
| Wykładać na blachę łyżką, robiąc kupki jedna obok drugiej. Posypać kawą mieloną. |
| Krok 3 |
| Ciasto żółte: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka wymieszane z proszkiem i zakwaszone octem. |
| Krok 4 |
| Wlać olej, dodać mąkę. Ciasto żółte wylać na ciasto białe, wyrównać. PIEC OK. PÓŁ GODZINY. |
| Krok 5 |
| Masa: sok z brzoskwiń dopełnić wodą do 1/2 litra i na nim ugotować budyń śmietankowy. Do gorącego wsypać galaretkę -dokładnie wymieszać. Wystudzić. |
| Krok 6 |
| Kasię utrzeć, porcjami dodawać zimny budyń. Na końcu dodać brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę. |