Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto białe: Białka ubić z cukrem, dodać mąkę. Na koniec dać proszek zakwaszony octem. |
Krok 2 |
Wykładać na blachę łyżką, robiąc kupki jedna obok drugiej. Posypać kawą mieloną. |
Krok 3 |
Ciasto żółte: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka wymieszane z proszkiem i zakwaszone octem. |
Krok 4 |
Wlać olej, dodać mąkę. Ciasto żółte wylać na ciasto białe, wyrównać. PIEC OK. PÓŁ GODZINY. |
Krok 5 |
Masa: sok z brzoskwiń dopełnić wodą do 1/2 litra i na nim ugotować budyń śmietankowy. Do gorącego wsypać galaretkę -dokładnie wymieszać. Wystudzić. |
Krok 6 |
Kasię utrzeć, porcjami dodawać zimny budyń. Na końcu dodać brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę. |