Przygotowanie |
Krok 1 |
Mleko skondensowane gotować w puszce zanurzonej w wodzie przez około 2,5 godziny, wystudzić i otworzyć. |
Krok 2 |
Słonecznik uprażyć na patelni z Kasią (1/2 kostki), cukrem i mlekiem, następnie wyłożyć masę na blaszkę pokrytą folią aluminiową i zarumienić w piekarniku. |
Krok 3 |
Po wystudzeniu pokruszyć słonecznik walkiem. |
Krok 4 |
Kostkę Kasi utrzeć z karmelem powstałym z ugotowanego mleka. |
Krok 5 |
Do masy dodać 3/4 słonecznika i wyłożyć to na biszkopt. |
Krok 6 |
Na tym ułożyć herbatniki maczane w alkoholu. |
Krok 7 |
Polać polewą czekoladową i posypać resztą słonecznika! |
Krok 8 |
Odstawić na kilka godzin do lodówki. |