| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mleko skondensowane gotować w puszce zanurzonej w wodzie przez około 2,5 godziny, wystudzić i otworzyć. |
| Krok 2 |
| Słonecznik uprażyć na patelni z Kasią (1/2 kostki), cukrem i mlekiem, następnie wyłożyć masę na blaszkę pokrytą folią aluminiową i zarumienić w piekarniku. |
| Krok 3 |
| Po wystudzeniu pokruszyć słonecznik walkiem. |
| Krok 4 |
| Kostkę Kasi utrzeć z karmelem powstałym z ugotowanego mleka. |
| Krok 5 |
| Do masy dodać 3/4 słonecznika i wyłożyć to na biszkopt. |
| Krok 6 |
| Na tym ułożyć herbatniki maczane w alkoholu. |
| Krok 7 |
| Polać polewą czekoladową i posypać resztą słonecznika! |
| Krok 8 |
| Odstawić na kilka godzin do lodówki. |