| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | ||
| sól | ||
| jabłko | 2 sztuki | |
| rodzynki | 2 łyżki | |
| sos sojowy | 2 łyżki | |
| olej sezamowy | 2 łyżki | |
| koperek | 2 łyżki | |
| sok z cytryny | 1 łyżka | |
| ryż | 3 szklanki | |
| chińska mieszanka warzywna | 1 opakowanie | |
| filet z morszczuka | 600 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ryż podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, podlej szklanką wody, wymieszaj z sosem sojowym i duś na małym ogniu przez 15 minut. |
| Krok 2 |
| Dodaj mieszankę chińską i duś jeszcze przez kolejne 15 minut. |
| Krok 3 |
| Filety rybne umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut, potnij w kostkę i dodaj do warzyw i ryżu. |
| Krok 4 |
| Jabłka obierz ze skórki, pokrój w plastry i dodaj do potrawy. |
| Krok 5 |
| Dopraw do smaku i podduś jeszcze przez kilka minut. Posyp rodzynkami. |
| Autor: pasibrzuch |