Smaczna ryba na sposób azjatycki

1


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
pieprz
sól
jabłko2 sztuki
rodzynki2 łyżki
sos sojowy2 łyżki
olej sezamowy2 łyżki
koperek2 łyżki
sok z cytryny1 łyżka
ryż3 szklanki
chińska mieszanka warzywna1 opakowanie
filet z morszczuka600 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ryż podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, podlej szklanką wody, wymieszaj z sosem sojowym i duś na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 2
Dodaj mieszankę chińską i duś jeszcze przez kolejne 15 minut.
Krok 3
Filety rybne umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut, potnij w kostkę i dodaj do warzyw i ryżu.
Krok 4
Jabłka obierz ze skórki, pokrój w plastry i dodaj do potrawy.
Krok 5
Dopraw do smaku i podduś jeszcze przez kilka minut. Posyp rodzynkami.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl