|
Składniki | ||
pieprz | ||
sól | ||
jabłko | 2 sztuki | |
rodzynki | 2 łyżki | |
sos sojowy | 2 łyżki | |
olej sezamowy | 2 łyżki | |
koperek | 2 łyżki | |
sok z cytryny | 1 łyżka | |
ryż | 3 szklanki | |
chińska mieszanka warzywna | 1 opakowanie | |
filet z morszczuka | 600 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryż podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, podlej szklanką wody, wymieszaj z sosem sojowym i duś na małym ogniu przez 15 minut. |
Krok 2 |
Dodaj mieszankę chińską i duś jeszcze przez kolejne 15 minut. |
Krok 3 |
Filety rybne umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny, odstaw na kilka minut, potnij w kostkę i dodaj do warzyw i ryżu. |
Krok 4 |
Jabłka obierz ze skórki, pokrój w plastry i dodaj do potrawy. |
Krok 5 |
Dopraw do smaku i podduś jeszcze przez kilka minut. Posyp rodzynkami. |
Autor: pasibrzuch |