| |||||||||
| Składniki | ||
| owoc granatu | 1 sztuka | |
| pomidory | 2 sztuki | |
| ogórek | 1 sztuka | |
| rzodkiewka | 1 pęczek | |
| mix sałat | 1 opakowanie | |
| świeża kolendra | 1 pęczek | |
| koperek | 1 pęczek | |
| orzechy włoskie | 100 gramów | |
| Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 opakowanie | |
| oliwa z oliwek | 80 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wymieszaj 80 ml oliwy z drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Dodaj 3-4 łyżki wody oraz sos grecki Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. |
| Krok 2 |
| Dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory. Ogórka i rzodkiewki pokrój w plasterki. Zioła drobno posiekaj. Wszytko dodaj do sałatki i wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Całość przełóż do miski, polej przygotowanym dresingiem i posyp owocami granatu. |
| Autor: przepisy.pl |