Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pieprz
bułka tarta0.5 szklanek
jajko5 sztuk
sól
mąka3 łyżki
masło3 łyżki
bułka pszenna4 sztuki
liście sałaty4 sztuki
filety rybne500 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj drobno i wymieszaj z pociętą w małe kawałki rybą.
Krok 2
Dodaj jedno jajko, bułkę tartą, dopraw do smaku i wyrób masę.
Krok 3
Z masy uformuj cztery kotlety i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4
Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone.
Krok 5
Bułki opiecz w piekarniku, rozkrój, wsadź do każdej listek sałaty, usmażonego kotleta rybnego i jajko.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl