| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| pieprz | ||
| bułka tarta | 0.5 szklanek | |
| jajko | 5 sztuk | |
| sól | ||
| mąka | 3 łyżki | |
| masło | 3 łyżki | |
| bułka pszenna | 4 sztuki | |
| liście sałaty | 4 sztuki | |
| filety rybne | 500 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę obierz, posiekaj drobno i wymieszaj z pociętą w małe kawałki rybą. |
| Krok 2 |
| Dodaj jedno jajko, bułkę tartą, dopraw do smaku i wyrób masę. |
| Krok 3 |
| Z masy uformuj cztery kotlety i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. |
| Krok 4 |
| Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone. |
| Krok 5 |
| Bułki opiecz w piekarniku, rozkrój, wsadź do każdej listek sałaty, usmażonego kotleta rybnego i jajko. |
| Autor: pasibrzuch |