|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
pieprz | ||
bułka tarta | 0.5 szklanek | |
jajko | 5 sztuk | |
sól | ||
mąka | 3 łyżki | |
masło | 3 łyżki | |
bułka pszenna | 4 sztuki | |
liście sałaty | 4 sztuki | |
filety rybne | 500 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę obierz, posiekaj drobno i wymieszaj z pociętą w małe kawałki rybą. |
Krok 2 |
Dodaj jedno jajko, bułkę tartą, dopraw do smaku i wyrób masę. |
Krok 3 |
Z masy uformuj cztery kotlety i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. |
Krok 4 |
Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone. |
Krok 5 |
Bułki opiecz w piekarniku, rozkrój, wsadź do każdej listek sałaty, usmażonego kotleta rybnego i jajko. |
Autor: pasibrzuch |