Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • pieprz
  • bułka tarta - 0.5 szklanek
  • jajko - 5 sztuk
  • sól
  • mąka - 3 łyżki
  • masło - 3 łyżki
  • bułka pszenna - 4 sztuki
  • liście sałaty - 4 sztuki
  • filety rybne - 500 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj drobno i wymieszaj z pociętą w małe kawałki rybą.
  2. Dodaj jedno jajko, bułkę tartą, dopraw do smaku i wyrób masę.
  3. Z masy uformuj cztery kotlety i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
  4. Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone.
  5. Bułki opiecz w piekarniku, rozkrój, wsadź do każdej listek sałaty, usmażonego kotleta rybnego i jajko.