Smaczne jajka po meksykańsku

0


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
żółta papryka1 sztuka
pieprz
czerwona papryka2 sztuki
jajko6 sztuk
sól
zielona papryka1 sztuka
bazylia
puszka groszku konserwowego1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Papryki umyj, osusz i rozkrój. Usuń gniazda nasienne, potnij w cienkie paseczki.
Krok 2
Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojoną Papryczkę przez kilka minut, aż zmięknie. Dopraw do smaku i przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Wymieszaj z osączonym z zalewy groszkiem.
Krok 3
Rozsuń farsz w 6 miejscach i w każde wbij surowe jajko. Oprósz solą i posiekaną bazylią.
Krok 4
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.30 minut.
Krok 5
Smaczne jajka po meksykańsku podawaj razem z ryżem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl