Smaczne jajka po meksykańsku

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • pieprz
  • czerwona papryka - 2 sztuki
  • jajko - 6 sztuk
  • sól
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • bazylia
  • puszka groszku konserwowego - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Papryki umyj, osusz i rozkrój. Usuń gniazda nasienne, potnij w cienkie paseczki.
  2. Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojoną Papryczkę przez kilka minut, aż zmięknie. Dopraw do smaku i przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Wymieszaj z osączonym z zalewy groszkiem.
  3. Rozsuń farsz w 6 miejscach i w każde wbij surowe jajko. Oprósz solą i posiekaną bazylią.
  4. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.30 minut.
  5. Smaczne jajka po meksykańsku podawaj razem z ryżem.