Smaczne śledzie z cebulą i jabłkiem, w sosie śmietanowo-majonezowym
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • śledzie a’la matias w oleju - 400 gramów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • gęsta kwaśna śmietana - 80 mililitrów
  • jabłko - 1 sztuka
  • cebula biała - 1 sztuka
  • ogórek konserwowy - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Następnie pokrój w większe kawałki i ułóż na talerzu lub półmisku.
  2. Jabłko, ogórka i cebulkę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z majonezem Hellmann’s i śmietaną.
  3. Nałóż warstwę sosu na śledzie, tak aby ich zupełnie nie przykryć. Możesz danie udekorować np. sałatą.