| |||||||||
| Składniki | ||
| śledzie a’la matias w oleju | 400 gramów | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
| gęsta kwaśna śmietana | 80 mililitrów | |
| jabłko | 1 sztuka | |
| cebula biała | 1 sztuka | |
| ogórek konserwowy | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Następnie pokrój w większe kawałki i ułóż na talerzu lub półmisku. |
| Krok 2 |
| Jabłko, ogórka i cebulkę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z majonezem Hellmann’s i śmietaną. |
| Krok 3 |
| Nałóż warstwę sosu na śledzie, tak aby ich zupełnie nie przykryć. Możesz danie udekorować np. sałatą. |
| Autor: przepisy.pl |