Smaczne śledzie z cebulą i jabłkiem, w sosie śmietanowo-majonezowym

101


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
śledzie a’la matias w oleju400 gramów
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
gęsta kwaśna śmietana80 mililitrów
jabłko1 sztuka
cebula biała1 sztuka
ogórek konserwowy1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Następnie pokrój w większe kawałki i ułóż na talerzu lub półmisku.
Krok 2
Jabłko, ogórka i cebulkę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z majonezem Hellmann’s i śmietaną.
Krok 3
Nałóż warstwę sosu na śledzie, tak aby ich zupełnie nie przykryć. Możesz danie udekorować np. sałatą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl