Smażona pierś z kurczaka z kaszą gryczaną oraz surówką z marchwi i kapusty białej
  • 30 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka bez skóry - 0.5 sztuk
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 1 łyżeczka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 1 łyżeczka
  • kasza gryczana - 50 gramów
  • mała marchewka - 1 sztuka
  • posiekana biała kapusta - 80 gramów
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Umyj mięso i osusz. Dopraw przyprawą Knorr do złotego kurczaka. Smaż na patelni z Ramą smaż jak szef kuchni.
  2. Ugotuj kaszę według instrukcji na opakowaniu.
  3. Umyj warzywa. Marchew zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Kapustę drobno posiekaj.
  4. Wymieszaj w miseczce warzywa z sokiem z cytryny.
  5. Wyłóż wszytki elementy potrawy na talerz.