Smażona ryba z warzywami

Składniki:

  • łosoś w dzwonkach - 60 dekagramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • marchew - 2 sztuki
  • por - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Obierz marchewki, z pora usuń wierzchnie liście.
  2. Ułóż warzywa na talerzu „w słoneczko”, na nich połóż dzwonka usmażonego łososia.
  3. Przed podaniem udekoruj rybę spiralkami z pasków marchwi i pora, także plastrem limonki lub cytryny.
  4. Umyj łososia, osusz i posyp pieprzem. Usmaż rybę z obu stron na oliwie, na złoty kolor.
  5. Obgotuj warzywa w Rosole na włoszczyźnie Knorr. Pokrój marchew wzdłuż na długie plastry, por podziel na liście.
  6. Posyp całość pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr.