Smażona wołowina stir fry
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • stek z rostbefu wołowego - 400 gramów
  • Fix Smażony ryż po chińsku Knorr - 1 opakowanie
  • mąka kukurydziana - 20 gramów
  • czosnek, drobno posiekany - 10 gramów
  • imbir, drobno posiekany - 10 gramów
  • sos hoisin - 60 gramów
  • świeże brokuły - 200 gramów
  • kapusta pak choi - 200 gramów
  • opcjonalnie
  • orzechy nerkowca - 50 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Rostbef wołowy pokrój w paski o szerokości ok. 2 cm i wymieszaj z mąką kukurydzianą.
  2. Rozgrzej mocno odrobinę oleju w woku lub patelni i smaż krótko, aż mięso będzie rumiane. Odłóż na bok.
  3. Dodaj czosnek i imbir. Smaż jeszcze przez ok. 10 sekund.
  4. Brokuł podziel na mniejsze różyczki, a kapustę pak choi pokrój w duże kawałki. Dodaj na patelnię i smaż jeszcze 3 minuty.
  5. Połącz sos Hoisin z 100 ml wody oraz Fixem Smażony ryż po chińsku Knorr.
  6. Całość zagotuj i dodaj wołowinę. Podawaj posypane posiekanymi orzechami nerkowca.