Smażona wołowina stir fry

4


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
stek z rostbefu wołowego400 gramów
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr1 opakowanie
mąka kukurydziana20 gramów
czosnek, drobno posiekany10 gramów
imbir, drobno posiekany10 gramów
sos hoisin60 gramów
świeże brokuły200 gramów
kapusta pak choi 200 gramów
Opcjonalnie:
orzechy nerkowca50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Rostbef wołowy pokrój w paski o szerokości ok. 2 cm i wymieszaj z mąką kukurydzianą.
Krok 2
Rozgrzej mocno odrobinę oleju w woku lub patelni i smaż krótko, aż mięso będzie rumiane. Odłóż na bok.
Krok 3
Dodaj czosnek i imbir. Smaż jeszcze przez ok. 10 sekund.
Krok 4
Brokuł podziel na mniejsze różyczki, a kapustę pak choi pokrój w duże kawałki. Dodaj na patelnię i smaż jeszcze 3 minuty.
Krok 5
Połącz sos Hoisin z 100 ml wody oraz Fixem Smażony ryż po chińsku Knorr.
Krok 6
Całość zagotuj i dodaj wołowinę. Podawaj posypane posiekanymi orzechami nerkowca.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl