Smażone buraczki z jabłkiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • buraki średnie - 4 sztuki
  • Sos sałatkowy Naturalnie Smaczne Rozmaryn z maliną Knorr - 1 opakowanie
  • kwaśne jabłko - 1 sztuka
  • cukier - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • cebula - 0.5 sztuk
  • masło - 50 gramów
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Buraki ugotuj lub upiecz w skórce do miękkości. Ostudź i zetrzyj razem z jabłkiem na drobnej tarce.
  2. W garnku na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj buraki i jabłko.
  3. Całość podlej 3 łyżkami wody i dodaj sos sałatkowy Knorr.
  4. Gotuj przez minutę, aż sos zgęstnieje. Aby nadać nieco bardziej wyrazistego smaku, dopraw buraczki odrobiną soku z cytryny. Tak przygotowane buraki to idealny dodatek do kotleta schabowego lub mielonego.