Smażone buraczki z jabłkiem

1


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
buraki średnie4 sztuki
Sos sałatkowy Balsamiczny z malinami Knorr1 opakowanie
kwaśne jabłko1 sztuka
cukier1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
cebula0.5 sztuk
masło50 gramów
woda3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Buraki ugotuj lub upiecz w skórce do miękkości. Ostudź i zetrzyj razem z jabłkiem na drobnej tarce.
Krok 2
W garnku na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj buraki i jabłko.
Krok 3
Całość podlej 3 łyżkami wody i dodaj sos sałatkowy Knorr.
Krok 4
Gotuj przez minutę, aż sos zgęstnieje. Aby nadać nieco bardziej wyrazistego smaku, dopraw buraczki odrobiną soku z cytryny. Tak przygotowane buraki to idealny dodatek do kotleta schabowego lub mielonego.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl