| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kwiaty delikatnie opłucz i osusz, wyłam słupek kwiatowy ze środka. Ziemniaki przełóż do miski. Na patelni podsmaż boczek aż się zrumieni, dodaj posiekaną cebulę i zeszklij ją. Dodaj to do ziemniaków. Dosyp sos pieczarkowy w proszku, starty ser, posiekaną miętę i dopraw pieprzem ziołowym. |
| Krok 2 |
| Jogurt wymieszaj dokładnie z sosem czosnkowym, odstaw. Przy pomocy łyżeczki nakładaj masę zimniaczaną do środka kwiatów - delikatnie żeby ich nie rozerwać. Końce płatków lekko skręć. Opanieruj kwiaty w jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju aż całe ładnie się zrumienią. Po usmażeniu osącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. |
| Krok 3 |
| Podawaj gorące, z dodatkiem sosu jogurtowego. |