Przygotowanie |
Krok 1 |
Grzyby umyj, osusz, pokrój w ćwiartki, cebule pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj drobniutko |
Krok 2 |
Mięso pokrój w plastry po 125 gram, oprósz solą i pieprzem, obsmaż na patelni po dwie minuty z każdej strony, – jeśli mięso wyda ci się jeszcze surowe dosmaż je o kolejną minutę, po tym czasie mięso przełóż na bok. |
Krok 3 |
Na patelni zeszklij cebulę i czosnek, dodaj grzyby, smaż chwilę mieszając od czasu do czasu, na patelni nie powinno być żadnego soku. |
Krok 4 |
Całość podlej brandy i podpal alkohol. Podgrzewaj cały czas, aż zupełnie odparuje. |
Krok 5 |
Dodaj wtedy łyżkę mąki i dokładnie wymieszaj z grzybami. Grzyby podlej szklanką wody, dodaj śmietanę, wszystko razem gotuj przez pięć minut mieszając co jakiś czas, aż sos zgęstnieje. |
Krok 6 |
Gotowy sos dopraw do smaku kostką Bulionu grzybowego Knorr. |
Krok 7 |
Mięso na powrót umieść w sosie, podgrzej chwilę, podawaj polane sosem. |