Smażone tofu ze szpinakiem
  • 20 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeże tofu - 250 gramów
  • Curry Knorr - 1 łyżeczka
  • suszone pomidory - 80 gramów
  • młode listki szpinaku - 150 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • szczypiorek - 0.5 pęczków
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • oliwa z oliwek - 60 mililitrów
  • orzechy nerkowca - 40 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Tofu pokrój w kostkę o boku 1 cm, suszone pomidory w paseczki, cebulkę w drobną kostkę, a zioła posiekaj.
  2. Szpinak umyj i osusz.
  3. Na patelni podsmaż na oliwie tofu aż będzie złociste, dodaj cebulkę, pokruszone orzechy nerkowca oraz suszonego pomidory.
  4. Dopraw curry Knorr i smaż jeszcze kilka minut.
  5. Dodaj szpinak oraz zioła. Chwilę całość wymieszaj na gorącej patelni i natychmiast podawaj.