Smażone warzywa pachnące Indiami

Składniki:

  • mieszanka warzyw mrożonych z fasolką - 1 opakowanie
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • sos sojowy jasny - 1 łyżka
  • pasta curry - 1 łyżeczka
  • pikle czosnkowe - 1 łyżeczka
  • imbir - 2 szczypty
  • masło - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzane masło wrzuć pastę curry, starty imbir, pikle czosnkowe oraz wlej sos sojowy. Wymieszaj i podgrzej chwileczkę.
  2. Teraz dodaj wcześniej rozmrożone warzywa i smaż przez kilka minut.
  3. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i całość dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj aż wszystkie smaki dobrze się połączą. Podawaj z ryżem.