Smażone warzywa z woka

21


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
olej roślinny30 mililitrów
ząbek czosnku2 sztuki
kalafior (podzielony na różyczki i zblanszowany)100 gramów
mrożony zielony groszek100 gramów
grzyby, np. shitake100 gramów
fasolka szparagowa200 gramów
marchewka pokrojona w półplastry1 sztuka
minikukurydze w kolbach400 gramów
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
bambus z puszki200 gramów
starty kawałek imbiru10 gramów
bulion z kurczaka 0.25 szklanek
sos ostrygowy4 łyżki
sos sojowy2 łyżki
cukier1 łyżeczka
mąka kukurydziana1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
W woku rozgrzej olej, podsmaż posiekany czosnek, dodaj warzywa, bulion i gotuj całość pod przykryciem przez 1-2 min. Dodaj sosy ostrygowy i sojowy, cukier, Pieprz czarny z Wietnamu Knorr, imbir, Gałkę muszkatołową z Indonezji Knorr i mąkę wymieszaną z 2 łyżkami wody.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia, gotuj kolejne 2 min., aż sos zgęstnieje.
Krok 3
Danie podawaj z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl