Smażone warzywa
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • Przyprawa do warzyw z grilla Knorr - 1 opakowanie
  • bakłażan - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • oliwa - 8 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. W moździerzu rozetrzyj ząbki czosnku z oliwą i przyprawą Knorr.
  2. Papryki umyj i pokrój w trójkąty, pozbywając się białych części.
  3. Pozostałe warzywa pokrój w plastry.
  4. Zamarynuj całość w oliwie i przyprawach. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  5. Warzywa dokładnie wymieszaj i umieść w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.
  6. Smaż na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu przez około 4 minut z każdej strony. Podawaj jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs albo ryb.