|
Składniki | ||
olej | 4 łyżki | |
sól | ||
zielona papryka | 1 sztuka | |
kalafior | 1 sztuka | |
gorczyca | 0.5 łyżek | |
ziarna kozieradki | 0.5 łyżek | |
nasiona cebuli | 0.5 łyżek | |
suszone czerwone chilli | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej. |
Krok 2 |
Wsyp nasiona gorczyce, kozieradki oraz cebuli oraz dodaj suszoną chilli, wymieszaj. |
Krok 3 |
Smażąc na wolnym ogniu stopniowo dodawaj kalafior oraz sól. |
Krok 4 |
Smaż 10 minut ciągle mieszając, aby różyczki kalafiora dokładnie otoczyły się w przyprawach. |
Krok 5 |
Dodaj zielona paprykę i smaż jeszcze przez 5 minut, ciągle mieszając. Podawaj na gorąco. |
Autor: pasibrzuch |