Smażony kalafior

Składniki:

  • olej - 4 łyżki
  • sól
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • kalafior - 1 sztuka
  • gorczyca - 0.5 łyżek
  • ziarna kozieradki - 0.5 łyżek
  • nasiona cebuli - 0.5 łyżek
  • suszone czerwone chilli - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej.
  2. Wsyp nasiona gorczyce, kozieradki oraz cebuli oraz dodaj suszoną chilli, wymieszaj.
  3. Smażąc na wolnym ogniu stopniowo dodawaj kalafior oraz sól.
  4. Smaż 10 minut ciągle mieszając, aby różyczki kalafiora dokładnie otoczyły się w przyprawach.
  5. Dodaj zielona paprykę i smaż jeszcze przez 5 minut, ciągle mieszając. Podawaj na gorąco.