| |||||||||
| Składniki | ||
| olej | 4 łyżki | |
| sól | ||
| zielona papryka | 1 sztuka | |
| kalafior | 1 sztuka | |
| gorczyca | 0.5 łyżek | |
| ziarna kozieradki | 0.5 łyżek | |
| nasiona cebuli | 0.5 łyżek | |
| suszone czerwone chilli | 4 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej. |
| Krok 2 |
| Wsyp nasiona gorczyce, kozieradki oraz cebuli oraz dodaj suszoną chilli, wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Smażąc na wolnym ogniu stopniowo dodawaj kalafior oraz sól. |
| Krok 4 |
| Smaż 10 minut ciągle mieszając, aby różyczki kalafiora dokładnie otoczyły się w przyprawach. |
| Krok 5 |
| Dodaj zielona paprykę i smaż jeszcze przez 5 minut, ciągle mieszając. Podawaj na gorąco. |
| Autor: pasibrzuch |