Smażony makaron chiński z kapustą
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • chiński makaron jajeczny - 200 gramów
  • cebula dymka - 2 sztuki
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • Fix Smażony ryż po chińsku Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 50 mililitrów
  • kapusta pekińska - 0.5 sztuk
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • olej - 2 łyżki
  • jajka - 2 sztuki
  • kolendra - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj. Gdy tylko zmięknie, natychmiast go odcedź.
  2. Kapustę i cebulkę pokrój w paski, a czosnek i chili posiekaj.
  3. W woku lub na patelni podsmaż warzywa.
  4. Po chwili smażenia dodaj makaron.
  5. Następnie przesuń składniki na patelni na bok i wbij jajka. Rozmieszaj je, a gdy zaczną się ścinać, połącz z resztą dania.
  6. Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię. Całość smaż jeszcze chwilę i podawaj z posiekaną kolendrą.