| |||||||||
| Składniki | ||
| pierś z kurczaka | 200 gramów | |
| marchewka | 1 sztuka | |
| cukinia | 1 sztuka | |
| ostra papryczka | 1 sztuka | |
| cebula | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 80 mililitrów | |
| rodzynki | 2 łyżki | |
| kapary w zalewie | 1 łyżka | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| koncentrat pomidorowy | 2 łyżki | |
| ugotowany ryż | 200 gramów | |
| woda | 0.5 szklanek | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojonego w paseczki kurczaka. |
| Krok 2 |
| Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, posiekany czosnek, chili, półplastry cukinii i marchewki, rodzynki, kapary, dwie łyżki koncentratu pomidorowego i ryż. |
| Krok 3 |
| Całość podlej połową szklanki wody, dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr, dokładnie wymieszaj i duś około 15 minut. |
| Autor: przepisy.pl |