|
Składniki | ||
pierś z kurczaka | 200 gramów | |
marchewka | 1 sztuka | |
cukinia | 1 sztuka | |
ostra papryczka | 1 sztuka | |
cebula | 1 sztuka | |
oliwa z oliwek | 80 mililitrów | |
rodzynki | 2 łyżki | |
kapary w zalewie | 1 łyżka | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki | |
ugotowany ryż | 200 gramów | |
woda | 0.5 szklanek | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojonego w paseczki kurczaka. |
Krok 2 |
Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, posiekany czosnek, chili, półplastry cukinii i marchewki, rodzynki, kapary, dwie łyżki koncentratu pomidorowego i ryż. |
Krok 3 |
Całość podlej połową szklanki wody, dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr, dokładnie wymieszaj i duś około 15 minut. |
Autor: przepisy.pl |