Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ryż biały - 300 gramów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr - 1 opakowanie
  • fasolka szparagowa zielona - 150 gramów
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • oliwa - 2 łyżki
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 szczypta
  • woda - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj do miękkości.
  2. Wszystkie warzywa oprócz fasolki pokrój w kostkę grubości około 1,5 cm. Fasolkę oczyść i przekrój na połówki. Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż wszystkie warzywa.
  3. Wsyp ugotowany ryż i smaż dalej razem przez 3 minuty.
  4. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 250 ml wody, a następnie wlej na patelnię z ryżem i warzywami. Zagotuj, dopraw papryką i zmniejsz ogień. Gotuj jeszcze 5 minut.