Smażony ryż z sosem słodko-kwaśnym

7


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ryż biały 300 gramów
papryka czerwona1 sztuka
papryka zielona1 sztuka
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr1 opakowanie
fasolka szparagowa zielona150 gramów
cebula czerwona1 sztuka
oliwa2 łyżki
papryka ostra w proszku, mielona1 szczypta
woda250 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj do miękkości.
Krok 2
Wszystkie warzywa oprócz fasolki pokrój w kostkę grubości około 1,5 cm. Fasolkę oczyść i przekrój na połówki. Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż wszystkie warzywa.
Krok 3
Wsyp ugotowany ryż i smaż dalej razem przez 3 minuty.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 250 ml wody, a następnie wlej na patelnię z ryżem i warzywami. Zagotuj, dopraw papryką i zmniejsz ogień. Gotuj jeszcze 5 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl