| |||||||||
| Składniki | ||
| ryż biały | 300 gramów | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| papryka zielona | 1 sztuka | |
| Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr | 1 opakowanie | |
| fasolka szparagowa zielona | 150 gramów | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| oliwa | 2 łyżki | |
| papryka ostra w proszku, mielona | 1 szczypta | |
| woda | 250 mililitrów | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Ryż ugotuj do miękkości. | 
| Krok 2 | 
| Wszystkie warzywa oprócz fasolki pokrój w kostkę grubości około 1,5 cm. Fasolkę oczyść i przekrój na połówki. Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż wszystkie warzywa. | 
| Krok 3 | 
| Wsyp ugotowany ryż i smaż dalej razem przez 3 minuty. | 
| Krok 4 | 
| Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 250 ml wody, a następnie wlej na patelnię z ryżem i warzywami. Zagotuj, dopraw papryką i zmniejsz ogień. Gotuj jeszcze 5 minut. | 
| Autor: przepisy.pl   |