|
Składniki | ||
ryż biały | 300 gramów | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
papryka zielona | 1 sztuka | |
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr | 1 opakowanie | |
fasolka szparagowa zielona | 150 gramów | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
oliwa | 2 łyżki | |
papryka ostra w proszku, mielona | 1 szczypta | |
woda | 250 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryż ugotuj do miękkości. |
Krok 2 |
Wszystkie warzywa oprócz fasolki pokrój w kostkę grubości około 1,5 cm. Fasolkę oczyść i przekrój na połówki. Na rozgrzanej patelni z oliwą smaż wszystkie warzywa. |
Krok 3 |
Wsyp ugotowany ryż i smaż dalej razem przez 3 minuty. |
Krok 4 |
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 250 ml wody, a następnie wlej na patelnię z ryżem i warzywami. Zagotuj, dopraw papryką i zmniejsz ogień. Gotuj jeszcze 5 minut. |
Autor: przepisy.pl |