Smażony ryż z warzywami i kurczakiem

1


Średnie


30 min.


3 os.

Składniki
olej1 łyżka
marchewka1 sztuka
pierś z kurczaka 1 sztuka
sos sojowy1 łyżka
mała cukinia1 sztuka
ryż biały długoziarnisty200 gramów
grzyby Mun6 sztuk
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 2
Grzybki mun namocz w gorącej wodzie 15-20 minut i pokrój w cienkie paski. Marchewkę oczyść, pokrój w plasterki i sparz.
Krok 3
Cukinię pokrój w półplastry, pora w krążki. Kurczaka pokrój w kostkę i wymieszaj z olejem sezamowym, sosem sojowym i posiekaną świeżą kolendrą.
Krok 4
Na rozgrzanej patelni przesmaż kurczaka, dodaj pozostałe składniki i smaż chwilę, następnie dodaj ryż.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj w szklance wody i wlej na patelnię ze smażącymi się składnikami. Gotuj kilka minut. Podawaj udekorowane listkami kolendry.
Autor: Agata ChmielewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl