Smażony szpinak z soją, sezamem i tofu

0


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
świeży szpinak500 gramów
tofu2 sztuki
olej3 łyżki
zioła prowansalskie1 łyżeczka
Przyprawa Czosnek Knorr1 łyżeczka
sos sojowy3 łyżki
ziarna sezamu3 łyżki
cytryna1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Poobrywaj z szpinaku same listki, następnie je umyj i osusz. Wyciśnij sok z cytryny. Tofu pokrój w kostkę.
Krok 2
Sezam spraż na suchej patelni aż nabierze złotego koloru i przełóż do osobnego naczynka.
Krok 3
W dużym i szerokim rondlu rozgrzej olej. Następnie dodaj przyprawy Knorr i smaż 1 minutę.
Krok 4
Teraz dodaj szpinak i smaż aż straci objętość ale pozostanie sprężysty. Zajmie to tylko ok 2-3 minuty. Usmażony szpinak ułóż na talerzach. Na wierzchu rozłóż tofu, skrop sokiem z cytryny, sosem sojowym i posyp sezamem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl