| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię rozpuść w rondelku i wymieszaj z maślanką i roztrzepanymi jajkami. |
| Krok 2 |
| W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier. |
| Krok 3 |
| Do sypkich składników wlej płynne i wymieszaj mikserem. |
| Krok 4 |
| Formę o wymiarach 22x27cm wyłóż papierem do pieczenia. |
| Krok 5 |
| Ciasto przełóż do formy, wyrównaj. |
| Krok 6 |
| Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 st. C około 25 minut. |
| Krok 7 |
| W misce wymieszaj mikserem: śmietanę, twaróg, cukier, jajka i budyń. |
| Krok 8 |
| Podpieczone ciasto wyjmij z piekarnika, posmaruj częścią masy serowej i wyłóż na nią równomiernie czereśnie. |
| Krok 9 |
| Całość przykryj pozostałą masą serową. |
| Krok 10 |
| Wstaw ponownie do piekarnika i piecz jeszcze 25-30 minut w 180 st. C. |