Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię rozpuść w rondelku i wymieszaj z maślanką i roztrzepanymi jajkami. |
Krok 2 |
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier. |
Krok 3 |
Do sypkich składników wlej płynne i wymieszaj mikserem. |
Krok 4 |
Formę o wymiarach 22x27cm wyłóż papierem do pieczenia. |
Krok 5 |
Ciasto przełóż do formy, wyrównaj. |
Krok 6 |
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 st. C około 25 minut. |
Krok 7 |
W misce wymieszaj mikserem: śmietanę, twaróg, cukier, jajka i budyń. |
Krok 8 |
Podpieczone ciasto wyjmij z piekarnika, posmaruj częścią masy serowej i wyłóż na nią równomiernie czereśnie. |
Krok 9 |
Całość przykryj pozostałą masą serową. |
Krok 10 |
Wstaw ponownie do piekarnika i piecz jeszcze 25-30 minut w 180 st. C. |