Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka ubij ze szczyptą soli i cukrami. Dodawaj stopniowo żółtka, wsyp mąki z proszkiem do pieczenia i dalej ubijaj. |
Krok 2 |
Ciasto wylej na blachę i piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudź. |
Krok 3 |
Zrób masę I: truskawki zmiksuj z cukrem i ze śmietaną, wsyp śnieżkę i ubijaj. 2 łyżki żelatyny rozpuść w małej ilości wody, wystudź. Wlej do masy, zmiksuj i schłodź. |
Krok 4 |
Przygotuj masę II: 2 śnieżki ubij z mlekiem i podziel na pół. Do jednej części wsyp jagody, wlej dwie łyżki rozpuszczonej żelatyny i zmiksuj. Odstaw do stężenia. |
Krok 5 |
Zrób masę III: do drugiej części bitej śmietany dodaj resztę rozpuszczonej żelatyny i odstaw do stężenia. |
Krok 6 |
Biszkopt przekrój w poprzek na 2 części. Na jedną wyłóż masę I i schłodź. Następnie masę II (zostaw trochę do dekoracji) i przykryj drugim biszkoptem. Rozsmaruj masę III, udekoruj. |