|
Składniki | ||
jogurt naturalny | 4 szklanki | |
mrożona mieszanka owocowa (truskawki, maliny, czarne porzeczki, wiśnie) | 450 gramów | |
mielone siemię lniane | 4 łyżeczki | |
płatki migdałowe | 4 łyżeczki | |
biszkopciki wrocławskie | 8 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozmrożoną mieszankę owocową zmiksuj wraz z jogurtem w blenderze do uzyskania aksamitnej konsystencji. Pod koniec miksowania dodaj mielone siemię lniane. |
Krok 2 |
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złoty kolor. |
Krok 3 |
Koktajl przelej do wysokiej szklanki, posyp prażonymi płatkami migdałowymi i udekoruj listkami świeżej mięty. |
Krok 4 |
Smoothie podawaj z biszkopcikami. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |