| |||||||||
| Składniki | ||
| jogurt naturalny | 4 szklanki | |
| mrożona mieszanka owocowa (truskawki, maliny, czarne porzeczki, wiśnie) | 450 gramów | |
| mielone siemię lniane | 4 łyżeczki | |
| płatki migdałowe | 4 łyżeczki | |
| biszkopciki wrocławskie | 8 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozmrożoną mieszankę owocową zmiksuj wraz z jogurtem w blenderze do uzyskania aksamitnej konsystencji. Pod koniec miksowania dodaj mielone siemię lniane. |
| Krok 2 |
| Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złoty kolor. |
| Krok 3 |
| Koktajl przelej do wysokiej szklanki, posyp prażonymi płatkami migdałowymi i udekoruj listkami świeżej mięty. |
| Krok 4 |
| Smoothie podawaj z biszkopcikami. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |