Smoothie z owoców leśnych z biszkopcikami wrocławskimi
  • 5 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jogurt naturalny - 4 szklanki
  • mrożona mieszanka owocowa (truskawki, maliny, czarne porzeczki, wiśnie) - 450 gramów
  • mielone siemię lniane - 4 łyżeczki
  • płatki migdałowe - 4 łyżeczki
  • biszkopciki wrocławskie - 8 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Rozmrożoną mieszankę owocową zmiksuj wraz z jogurtem w blenderze do uzyskania aksamitnej konsystencji. Pod koniec miksowania dodaj mielone siemię lniane.
  2. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złoty kolor.
  3. Koktajl przelej do wysokiej szklanki, posyp prażonymi płatkami migdałowymi i udekoruj listkami świeżej mięty.
  4. Smoothie podawaj z biszkopcikami.