Smoothie z owoców leśnych z biszkopcikami wrocławskimi

3


Łatwe


5 min.


4 os.

Składniki
jogurt naturalny4 szklanki
mrożona mieszanka owocowa (truskawki, maliny, czarne porzeczki, wiśnie)450 gramów
mielone siemię lniane4 łyżeczki
płatki migdałowe 4 łyżeczki
biszkopciki wrocławskie8 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Rozmrożoną mieszankę owocową zmiksuj wraz z jogurtem w blenderze do uzyskania aksamitnej konsystencji. Pod koniec miksowania dodaj mielone siemię lniane.
Krok 2
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złoty kolor.
Krok 3
Koktajl przelej do wysokiej szklanki, posyp prażonymi płatkami migdałowymi i udekoruj listkami świeżej mięty.
Krok 4
Smoothie podawaj z biszkopcikami.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl