Śniadanie z wędzonym łososiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bułka - 2 sztuki
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 4 łyżki
  • jajko - 4 sztuki
  • szczypiorek - 1 łyżka
  • łosoś wędzony - 4 plastry
  • boczek - 4 plastry
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 0.25 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. W naczyniu wymieszaj majonez Hellmann’s, posiekany szczypiorek, sok z cytryny oraz pieprz.
  2. Połówki bułek ułóż na talerzu, posmaruj każdą z nich przygotowanym majonezem. Na wierzchu ułóż po plasterku boczku oraz łososia.
  3. Zagotuj wodę w garnku i dodaj ocet. Do gotującej się wody wbij delikatnie jajko i łagodnie zamieszaj wodą wokół jajka. Gdy jajko się zetnie wyjmij je z wody łyżką cedzakową i ułóż na kanapce. Każde jajko przygotuj osobno. Kanapki podawaj od razu.