|
Składniki | ||
bułka | 2 sztuki | |
Majonez Hellmann’s Original | 4 łyżki | |
jajko | 4 sztuki | |
szczypiorek | 1 łyżka | |
łosoś wędzony | 4 plastry | |
boczek | 4 plastry | |
sok z cytryny | 1 łyżeczka | |
pieprz czarny mielony | 0.25 łyżeczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W naczyniu wymieszaj majonez Hellmann’s, posiekany szczypiorek, sok z cytryny oraz pieprz. |
Krok 2 |
Połówki bułek ułóż na talerzu, posmaruj każdą z nich przygotowanym majonezem. Na wierzchu ułóż po plasterku boczku oraz łososia. |
Krok 3 |
Zagotuj wodę w garnku i dodaj ocet. Do gotującej się wody wbij delikatnie jajko i łagodnie zamieszaj wodą wokół jajka. Gdy jajko się zetnie wyjmij je z wody łyżką cedzakową i ułóż na kanapce. Każde jajko przygotuj osobno. Kanapki podawaj od razu. |
Autor: przepisy.pl |