Śniadanie z wędzonym łososiem

11


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
bułka2 sztuki
Majonez Hellmann's Oryginalny4 łyżki
jajko4 sztuki
szczypiorek1 łyżka
łosoś wędzony4 plastry
boczek4 plastry
sok z cytryny1 łyżeczka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr0.25 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
W naczyniu wymieszaj majonez Hellmann’s, posiekany szczypiorek, sok z cytryny oraz pieprz.
Krok 2
Połówki bułek ułóż na talerzu, posmaruj każdą z nich przygotowanym majonezem. Na wierzchu ułóż po plasterku boczku oraz łososia.
Krok 3
Zagotuj wodę w garnku i dodaj ocet. Do gotującej się wody wbij delikatnie jajko i łagodnie zamieszaj wodą wokół jajka. Gdy jajko się zetnie wyjmij je z wody łyżką cedzakową i ułóż na kanapce. Każde jajko przygotuj osobno. Kanapki podawaj od razu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl