| |||||||||
| Składniki | ||
| bułka | 2 sztuki | |
| Majonez Hellmann’s Original | 4 łyżki | |
| jajko | 4 sztuki | |
| szczypiorek | 1 łyżka | |
| łosoś wędzony | 4 plastry | |
| boczek | 4 plastry | |
| sok z cytryny | 1 łyżeczka | |
| pieprz czarny mielony | 0.25 łyżeczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W naczyniu wymieszaj majonez Hellmann’s, posiekany szczypiorek, sok z cytryny oraz pieprz. |
| Krok 2 |
| Połówki bułek ułóż na talerzu, posmaruj każdą z nich przygotowanym majonezem. Na wierzchu ułóż po plasterku boczku oraz łososia. |
| Krok 3 |
| Zagotuj wodę w garnku i dodaj ocet. Do gotującej się wody wbij delikatnie jajko i łagodnie zamieszaj wodą wokół jajka. Gdy jajko się zetnie wyjmij je z wody łyżką cedzakową i ułóż na kanapce. Każde jajko przygotuj osobno. Kanapki podawaj od razu. |
| Autor: przepisy.pl |