Przygotowanie |
Krok 1 |
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę chorizo. |
Krok 2 |
Gdy kiełbasa będzie rumiana, dodaj drobno pokrojoną cebulę i zieloną papryczkę chili pokrojoną w cienkie plastry oraz posyp wszystko rozkruszonymi mini kostkami Knorr. |
Krok 3 |
Jajka wymieszaj ze śmietaną i wlej na patelnię. |
Krok 4 |
Zmniejsz ogień i smaż aż jajeczna masa będzie gotowa. |
Krok 5 |
W międzyczasie rozkrój ciabatty wzdłuż. Zrób z nich tosty lub upiecz na rumiano na grillu. |
Krok 6 |
Cienko pokrojony boczek podsmaż z obu stron na patelni, aż będzie chrupiący. |
Krok 7 |
Na chrupiącą ciabattę połóż jajka z chorizo, posyp startym serem gorgonzola i na wierzchu udekoruj plastrem chrupiącego boczku. |