Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ciabatta4 sztuki
kiełbasa chorizo200 gramów
boczek200 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr2 sztuki
czerwona cebula1 sztuka
zielona papryczka chili1 sztuka
jajka4 sztuki
kwaśna śmietana50 mililitrów
ser gorgonzola 250 gramów
olej15 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę chorizo.
Krok 2
Gdy kiełbasa będzie rumiana, dodaj drobno pokrojoną cebulę i zieloną papryczkę chili pokrojoną w cienkie plastry oraz posyp wszystko rozkruszonymi mini kostkami Knorr.
Krok 3
Jajka wymieszaj ze śmietaną i wlej na patelnię.
Krok 4
Zmniejsz ogień i smaż aż jajeczna masa będzie gotowa.
Krok 5
W międzyczasie rozkrój ciabatty wzdłuż. Zrób z nich tosty lub upiecz na rumiano na grillu.
Krok 6
Cienko pokrojony boczek podsmaż z obu stron na patelni, aż będzie chrupiący.
Krok 7
Na chrupiącą ciabattę połóż jajka z chorizo, posyp startym serem gorgonzola i na wierzchu udekoruj plastrem chrupiącego boczku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl