| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę chorizo. |
| Krok 2 |
| Gdy kiełbasa będzie rumiana, dodaj drobno pokrojoną cebulę i zieloną papryczkę chili pokrojoną w cienkie plastry oraz posyp wszystko rozkruszonymi mini kostkami Knorr. |
| Krok 3 |
| Jajka wymieszaj ze śmietaną i wlej na patelnię. |
| Krok 4 |
| Zmniejsz ogień i smaż aż jajeczna masa będzie gotowa. |
| Krok 5 |
| W międzyczasie rozkrój ciabatty wzdłuż. Zrób z nich tosty lub upiecz na rumiano na grillu. |
| Krok 6 |
| Cienko pokrojony boczek podsmaż z obu stron na patelni, aż będzie chrupiący. |
| Krok 7 |
| Na chrupiącą ciabattę połóż jajka z chorizo, posyp startym serem gorgonzola i na wierzchu udekoruj plastrem chrupiącego boczku. |