Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kiełbaski śniadaniowe - 8 sztuk
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • marchewka - 2 sztuki
  • margaryna - 1 łyżka
  • gałka muszkatałowa - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki i gotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.
  2. Kiełbaski usmaż na patelni lub na grillu.
  3. Ugotowane warzywa odcedź i rozgnieć dokładnie widelcem dodając margarynę oraz gałkę muszkatołową. Puree dopraw do smaku i natychmiast podawaj wraz z usmażonymi kiełbaskami oraz np. sosem BBQ lub ketchupem.