Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki2 sztuki
marchewka2 sztuki
margaryna1 łyżka
Rosół z kury Knorr1 sztuka
gałka muszkatałowa1 szczypta
kiełbaski śniadaniowe8 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki i gotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Kiełbaski usmaż na patelni lub na grillu.
Krok 3
Ugotowane warzywa odcedź i rozgnieć dokładnie widelcem dodając margarynę oraz gałkę muszkatołową. Puree dopraw do smaku i natychmiast podawaj wraz z usmażonymi kiełbaskami oraz np. sosem BBQ lub ketchupem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl