| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 2 sztuki | |
| marchewka | 2 sztuki | |
| margaryna | 1 łyżka | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| gałka muszkatałowa | 1 szczypta | |
| kiełbaski śniadaniowe | 8 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki i gotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki Knorr. |
| Krok 2 |
| Kiełbaski usmaż na patelni lub na grillu. |
| Krok 3 |
| Ugotowane warzywa odcedź i rozgnieć dokładnie widelcem dodając margarynę oraz gałkę muszkatołową. Puree dopraw do smaku i natychmiast podawaj wraz z usmażonymi kiełbaskami oraz np. sosem BBQ lub ketchupem. |
| Autor: przepisy.pl |